با ایجاد محدودیت برای محققان ایرانی در کنفرانسهای علمی توسط ? کشور آشکار شد.
با ایجاد محدودیت برای محققان ایرانی در کنفرانسهای علمی توسط ? کشور آشکار شد.
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ایجاد محدودیت برای شرکت محققان ایرانی در برخی کنفرانسهای علمی خبر داد و گفت: محدودیتهای کانادا، آمریکا و استرالیا در سال گذشته منجر به این شد تا تعداد زیادی از دانشگاهیان ایرانی از شرکت در کنفرانسها باز بمانند.
دکتر فیروز بختیاری نژاد در گفتگو با مهر گفت: کشورهای اروپایی و مخصوصا آمریکا، کانادا و استرالیا برای افرادی که از ایران قصد شرکت در همایشهای علمی بین المللی را داشتند یک مقدار محدودیت ایجاد کردند و حتی تعداد زیادی از این افراد موفق به شرکت در همایشها نشدند.
مدیرکل امور پژوهشی وزارت علوم افزود: به نظر می رسد که مسائل علمی را باید از مسائل سیاسی جدا کنند زیرا مسائل علمی مسئله ای در ارتباط با بشریت است و فعالیت در حوزه علمی برای بشریت در آینده بسیار طولانی انجام می شود. حال ممکن است که بخشی از فعالیتهایمان مسائل خاص ملی و بومی و منطقه ای باشد اما اساس کار علم برای آینده و بشریت است.
وی با تاکید بر اینکه نباید مسائل علمی وارد مسائل سیاسی شوند، ادامه داد: برخی کشورها سخت گیری هایی مخصوصا در رابطه با برخی از رشته هایی که ارتباط با علوم هسته ای دارند، انجام می دهند تا آنجا که در حال حاضر از اعضای هیات علمی کشورمان که قصد شرکت در کنفرانسها را دارند شرح فعالیتهای علمی را طلب می کنند تا بررسی کنند که فعالیتهای علمی این افراد در ارتباط با موضوع هسته ای است یا خیر.
مدیرکل امور پژوهشی وزارت علوم افزود: چنانچه فعالیتهای علمی این اعضای هیات علمی در ارتباط با موضوعات هسته ای باشد سخت گیری کشور میزبان بیشتر می شود.
فیروز بختیاری نژاد با بیان اینکه در ارتباط با فرصتهای مطالعاتی سختگیری هایی که در بحث کنفرانسهای علمی می شود دیده نشده است، گفت: طول زمانی فرصت مطالعاتی مقداری طولانی تر است و افرادی که شرکت می کنند معمولا برای مدت بیش از ? ماه می روند لذا برای فرصت مطالعاتی، فرد فرصت بیشتری دارد در حالی که برای همایش ها حداکثر ? هفته قبل از همایش اقدام می شود و از آنجا که کشور مقصد می خواهد بررسی های وسیع تری انجام دهد، اغلب به آن همایش نمی رسند.
وی ادامه داد: فرصتهای مطالاتی یک کار یکساله است و شروع اش نیز زمان خاصی نیست لذا افرادی که از ایران به فرصت مطالعاتی می روند با مشکلات کمتری مواجه شده اند. به طور کلی در مورد فرصت مطالعاتی تاکنون گزارشی صورت نگرفته که کشوری بخواهد مشکلی برای ایرانیان ایجاد کند اما در مورد همایش ها گزارش شده است.
مدیرکل امور پژوهشی وزارت علوم گفت: بررسی ها و سخت گیری هایی که در سفارتها صورت می گیرد اغلب فرصت را از شرکت کنندگانی که از ایران قصد حضور در کنفرانس را دارند، می گیرد لذا اعلام می کنند که زمان گذشته و فرصت حضور شما در همایش وجود ندارد.
? عدم حضور ایرانی ها در مسابقات جهانی برنامهنویسی ACM
گزارش دیگری در این زمینه حاکیست دو تیم دانشجویی ایران از حضور در مسابقات جهانی برنامهنویسی ACM بازماندند.
سرپرست تیم برنامهنویسی دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اعلام اعزام تیم سه نفره این دانشگاه از عدم ارائه ویزا از سوی سفارت کانادا به تیمهای دانشجویی دانشگاههای تهران و صنعتی امیرکبیر و بازماندن آنها از حضور در مرحله نهایی این مسابقات علمی خبر داد.
دکتر محمد قدسی اظهار کرد: سه تیم از دانشگاههای ایران با برتری در مرحله منطقهیی سی و دومین دوره مسابقات جهانی برنامهنویسی دانشجویی ACM به مرحله نهایی این رقابتها که در کالگری کانادا برگزار میشود راه یافته بودند که متاسفانه با برخورد سیاسی و غیر علمی سفارت کانادا، دو تیم دانشجویی ایرانی در عین شایستگی از حضور در این مسابقات بازماندند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با بیان این که وزارت علوم امسال نیز در تامین هزینههای سنگین سفر دانشجویان ایرانی راه یافته به این مسابقات علمی معتبر بینالمللی،هیچ حمایتی از آنها نکرده است، اظهار کرد:تیم دانشگاه صنعتی شریف با تلاش و پیگیری گسترده اعضا و با حمایت یک شرکت خصوصی موفق به شرکت در این مسابقات شده است.
وی خاطرنشان کرد: اعضای تیم دانشگاه صنعتی شریف را نیما احمدیپوراناری،مهدی صفرنژاد و وحید لیاقت به همراه یک نفر مربی تشکیل میدهند. سی و دومین دوره مسابقات جهانی ACM با حضور ??? تیم در روزهای ?? تا ?? فروردین ماه ?? تا ?? آوریل) در کالگری کانادا برگزار میشود.
گفتنی است، مشکل عدم صدور ویزا به اعضای تیمهای ایرانی برنامهنویسی دانشجویی ACM بیسابقه نبوده و در سالهای گذشته نیز تیمهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه شهید بهشتی به دلیل چنین مسائلی از حضور در مرحله نهایی این رقابتها بازماندهاند.
مسابقات بین المللی برنامه نویسی دانشجویی () ACM از سال ???? به همت انجمن بینالمللی ماشینهای محاسباتی () ACM پایه گذاری شده و با هدف رقابت و تشویق توانایی <حل مساله> بین دانشجویان رشته کامپیوتر و فراهم کردن زمینه شکوفایی استعدادهای آنان و ترغیب کارگروهی در تولید نرمافزار با استقبال فزاینده دانشجویان جهان هر ساله برگزار میشود.
کلمات کلیدی :
نوشته شده توسط : مشهد 118 |
نظرات دیگران [ نظر]